25 huidverzorging tips die je schoonheid laten stralen

25 huidverzorging tips die je schoonheid laten stralen

Huidverzorging tijdens de overgang is belangrijk. Daarom geven we je in dit artikel veel tips hoe je je huid dan extra goed kunt verzorgen. Belangrijk bij de verzorging van je huid is dat je zoveel mogelijke negatieve invloeden beperkt. Denk bijvoorbeeld aan de zon en het eten van suikerrijk voedsel.

De verzorging van de huid heb je gelukkig tijdens de overgang nog wel zelf in de hand. Daarom kun je daar nu mee aan de slag en krijg/behoud je je stralende huid! Hieronder lees je 25 tips voor een mooie stralende huid, zelfs tijdens de overgang!

De lagere productie van het hormoon oestrogeen heeft zijn weerslag op de huid met als gevolg dat je huid veroudert. Wil je meer weten over de werking van hormonen? Lees dan gratis het rapport Overgangshormonen in Balans.

Inhoudsopgave:

Huidverzorging tip #1: essentiële vetzuren

Huidverzorging tip #2: water drinken

Huidverzorging tip #3: geen alcohol

Huidverzorging tip #4: zeg nee tegen roken

Huidverzorging tip #5: dagcrème

Huidverzorging tip #6: geen hete douches en baden

Huidverzorging tip #7: voorzichtig met zeep

Huidverzorging tip #8: voed je huid

Huidverzorging tip #9: vitamine C voor de huid

Huidverzorging tip #10: groene thee

Huidverzorging tip #11: milde scrub

Huidverzorging tip #12: bewegen

Huidverzorging tip #13: reinig de huid

Huidverzorging tip #14: reinigingsgel

Huidverzorging tip #15: zonnen mag, maar niet teveel

Huidverzorging tip #16: geen stress, maar ontspanning

Huidverzorging tip #17: goede nachtrust

Huidverzorging tip #18: gezonde voeding

Huidverzorging tip #19: soja eten

Huidverzorging tip #20: make-up laten staan

Huidverzorging tip #21: puur natuur

Huidverzorging tip #22: niet teveel producten

Huidverzorging tip #23: masseren

Huidverzorging tip #24: schoonheidssalon

Huidverzorging tip #25: salades

Tip #1: essentiële vetzuren

Het is belangrijk dat je genoeg essentiële vetzuren eet. Je kunt denken aan vette vis, maar ook aan noten en soja. De huid zal hierdoor beter gehydrateerd blijven.

Tip #2: water drinken

Om een gezonde huid te behouden tijdens de overgang is voldoende water drinken belangrijk. Begin de dag met water en neem bij iedere maaltijd een glas water, hierdoor kun je er aan wennen dat je meer water gaat drinken. Het drinken van water gebeurt binnenkort automatisch als je het koppelt aan bepaalde situaties (eetmomenten, glas water bij het kopje koffie).

Tip #3: geen alcohol

Alcohol is niet goed voor je, sla het daarom over en drink liever een glas water. Op een feestje kun je ook wat anders te drinken nemen, je zult merken dat het voor lichaam en geest veel beter is en zeker voor je huid.

Tip #4: zeg nee tegen roken

Je huid wordt van roken niet gezonder. Stop daarom met roken, zeker wanneer je in de overgang bent, maar ook van tevoren en daarna! Roken is nooit goed voor je in geen enkele periode van je leven.

Tip #5: dagcrème

Als je een dagcrème gebruikt, kun je er het beste een kiezen met een UV filter van SPF 15 of hoger. Als het bewolkt is kan het UV gehalte toch vrij hoog zijn, let daar dus goed op. Bescherm je huid goed.

Tip #6: geen hete douches en baden

Als je een hete douche neemt of een heet bad, dan spoel je alle natuurlijke vetten van de huid weg. Daarom kun je het baden en/of douchen beter kort houden en gewoon warm water en geen heet water gebruiken.

Tip #7: voorzichtig met zeep

Zeep moet je niet continu gebruiken. Schrobben is vaak niet nodig, soms misschien je voeten of handen, maar andere lichaamsdelen zullen niet zo vies worden dat je echt moet schrobben met zeep. Het beste kun je een parfumloze en zachte zeep gebruiken. Maar nog beter is het om geen zeep te gebruiken.

Tip #8: voed je huid

Je huid voeden is belangrijk tijdens de overgang. Als je na het douchen een voedende crème gebruikt zal dat je huid zienderogen doen opknappen. Je zou hiervoor ook een eenvoudige vaseline kunnen gebruiken.

Tip #9: vitamine C voor de huid

Voor de huid van je gezicht kan er het beste worden gekozen voor producten met vitamine C. Je kunt op de producten lezen of ze vitamine C bevatten en daar kun je dan zonder problemen voor kiezen.

Tip #10: groene thee

Je kunt voor je gezicht groene thee producten gebruiken, deze zijn goed voor de huid. Zorg dat de crème wel goed intrekt. Je kunt ook groene thee drinken, ook dat is gezond voor je huid.

Tip #11: milde scrub

Als je graag een crème op je gezicht smeert, is het goed om eerst een milde scrub te gebruiken, zodat de crème goed in kan trekken.

Tip #12: bewegen

Bewegen is goed, eigenlijk is dat altijd goed, maar tijdens de overgang zeker. De huid wordt beter voorzien van zuurstof en van voedingsstoffen. Hierdoor wordt het collageen beter behouden.

Tip #13: reinig de huid

Het reinigen van de huid is ook belangrijk. Je huid staat de hele dag bloot aan invloeden van buitenaf. Daarom kun je in de avond het beste je huid goed schoonmaken. Wanneer je make-up draagt is het belangrijk dat je deze goed verwijdert.

Tip #14: reinigingsgel

Als je onder het douchen een reinigingsgel gebruikt, dan kun je je huid daar ook al goed mee wassen. Dit is van belang, zodat alle invloeden van buitenaf worden verwijderd.

Tip #15: zonnen mag, maar niet teveel

Om een gezonde huid te behouden, is het belangrijk dat je niet teveel gaat zonnen. Overmatige zon heeft geen goede invloed op je huid, dus let daar goed mee op.

Tip #16: geen stress, maar ontspanning

Stress is niet goed voor je huid, het kan ook jeuk veroorzaken. Zorg daarom voor ontspanning. Lekker even een rondje wandelen, een boek lezen, met de kinderen wat leuks doen, iets wat bij jou past!

Tip #17: goede nachtrust

Door slaapgebrek ben je moe en futloos en dat heeft ook invloed op je huid. Zorg er daarom voor dat je een goede nachtrust hebt, zodat je fit op staat en je huid ook kan rusten. Zorg voor een goed ritme, een vaste tijd naar bed, vaste tijd opstaan. Hierdoor heeft je lichaam ook een vast patroon en jij kunt je hier ook op instellen. Je zult merken dat het erg prettig is als je het gewend bent én je kunt meer doen op een dag, je voelt je veel nuttiger.

Tip #18: gezonde voeding

Gezonde voeding heeft positieve invloed op je huid. Gezond eten (en drinken) is zeker belangrijk, ook dat zal je huid ten goede komen.

Tip #19: soja eten

Je kunt iedere dag soja toevoegen aan je eetpatroon. Waarom? In de overgang krijg je te maken met een vermindering van de aanmaak van collageen. Soja zou een goede invloed hebben op de collageenproductie van de huid en het zorgt ervoor dat collageen minder snel wordt afgebroken. Daarnaast bevat soja fyto-oestrogenen die je andere overgangsklachten verminderen.

Tip #20: make-up laten staan

Als je geen make-up nodig hebt, laat het dan staan, dit heeft alleen maar negatieve invloed op je huid. Ben jezelf en durf te laten zien wie je bent!

Tip #21: puur natuur

Ben jezelf, je hebt geen make-up, mascara e.d. nodig. Je smeert een laagje op je huid en daardoor krijgt je huid minder zuurstof. Je huid kan minder ademen. Blijf daarom lekker jezelf, puur natuur, zodat de huid voldoende zuurstof krijgt en goed kan ademen, dan krijg je een gezonde en stralende huid.

Tip #22: niet teveel producten

Als je teveel producten voor je gezicht gaat gebruiken kunnen deze van invloed zijn op elkaar. Kijk daarom goed wat je kunt gebruiken in de overgang en hoe je huid er op reageert. Gebruik dan niet drie verschillende crèmes, omdat deze elkaar ook kunnen beïnvloeden.

Tip #23: masseren

Wat voor je huid altijd fijn is, is een goede massage. De doorbloeding wordt dan ook beter en je kunt je goed ontspannen. Tijdens de overgang kun je wel eens met stress te maken hebben en je maakt je veel zorgen. Gelukkig kun je je heel goed laten ontspannen wanneer je je laat masseren, dus laat het even over je heen komen en geniet van een verdiende massage. Het zal je huid alleen maar ten goede komen wanneer je gaat ontspannen.

Tip #24: schoonheidssalon

Bij een schoonheidssalon kun je je gezicht eens laten verwennen. De schoonheidsspecialist(e) weet wat er goed is voor je huid en zal je een uitgebreide behandeling geven. De huid zal tot rust komen en binnen no time heb je weer een stralende huid. Daarnaast kun jij genieten en ontspannen, dat is voor lichaam en geest goed! Je komt als herboren uit de stoel van de schoonheidssalon.

Tip #25: verborgen suikers

Veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten verborgen suikers. Denk aan magnetronmaaltijden, snacks, diepvriesproducten en zelfs voorverpakte salades met dressings. Let namelijk goed op de inhoud van de dressings. Die zitten vaak boordevol suiker. En suiker is ontzettend schadelijk voor je huid.

Heb je zelf nog een tip die je wilt toevoegen? Laat het mij weten door een berichtje achter te laten. Vergeet niet dit bericht te delen. Wil je een mooie stalende huid? Probeer dan eens mijn programma 20 Dagen Suikervrij

Over de schrijver
Reactie plaatsen