overgewicht

Tijdens de overgang hebben veel vrouwen last van overgewicht. Je hormoonhuishouding verandert en je stofwisseling wordt trager. In combinatie met hetzelfde voedingspatroon komen veel vrouwen bij. Lees hier alles over adviezen, tips en motivatie om iets aan je overbodige kilo’s te doen.

Een veel voorkomend probleem is dat je zandloper figuur verandert naar een peervorm. Overtollig vet wordt opgeslagen rondom de buik, benen en billen. Buikvet is dan ook een groot probleem tijdens de menopauze. Een standaard dieet wilt niet altijd helpen. Bovendien worden veel overgangsklachten hierdoor erger.

Intensief sporten kan soms een averechts effect hebben. Vooral té intensieve cardio trainingen zorgen ervoor dat je lichaam het stress hormoon cortisol gaat aanmaken. Bij een overschot aan cortisol krijgt je lichaam het signaal om vet op te gaan slaan. Door je sportprogramma hierop aan te passen kun je meer vorderingen maken.

Lees mijn tips en adviezen op het gebied van overgewicht tijdens de overgang. Een gezond gewicht is namelijk essentieel voor je gezondheid. Door aan een gezondere levensstijl te werken verminder je boven de kans op andere gezondheidsrisico’s. Denk aan: hart- en vaatziekten en diabetes.

Pagina 1 van 3123