De beste afslankthee tegen buikvet: boost je stofwisseling en rem je eetlust

De beste afslankthee tegen buikvet: boost je stofwisseling en rem je eetlust

Als je na de overgang een buikje hebt gekregen door een andere samenstelling van hormonen, kan afslankthee helpen om af te vallen en buikvet te verbranden. Sommige afslankthee is kruidenthee en bevat ingrediënten als aloë of paardenbloem. Andere afslankthee bevat groene thee. Wat is de beste afslankthee tegen buikvet?

Voordat je een afslankthee koopt, is het goed om te weten wat het effect ervan is op je lijf. Niet iedere afslankthee werkt namelijk hetzelfde. Afslankthee kan de volgende effecten hebben:

  • Vetverbrandend
  • Stofwisseling activerend
  • Vocht afdrijvend of laxerend
  • Eetlustonderdrukkend

Wil je gebruik maken van mijn gratis recepten om af te vallen? Download dan hier gratis 12 afslankrecepten.

Inhoudsopgave:

Hoe werkt afslankthee?

Is afslankthee effectief tegen buikvet?

Hoe vaak moet je thee drinken tegen buikvet?

Waar moet je op letten als je afslankthee drinkt?

Hoe werkt afslankthee?

Afslankthee ‒ en andere natuurlijke theesoorten zoals groene en witte thee ‒ bevatten verschillende ingrediënten die het afslankproces versnellen. De thee bevat bijvoorbeeld polyfenolen, die de ververbranding ondersteunen en het afslankproces stimuleren. Vooral catechines hebben vet verbrandende eigenschappen.

Van catechines is bekend dat ze de vetstofwisseling in de lever activeren. Ook zouden deze polyfenolen samenwerken met andere stoffen om de vetafbraak te versnellen en vet te gebruiken om warmte te produceren. Hierdoor vermindert de hoeveelheid vet in je lijf en daarmee de hoeveelheid buikvet.

Thee met cafeïne stimuleert vooral de stofwisseling en kan daardoor op korte termijn zorgen voor gewichtsverlies. Ook theofylline in thee heeft deze werking.

Kruidenthee kan laxerend en ontgiftend werken. Thee met bijvoorbeeld paardenbloem of aloë heeft vochtafdrijvende eigenschappen. De thee helpt om overtollig vocht en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor verlies je gewicht en vermindert een opgeblazen buik.

Thee die eetlustonderdrukkend werkt, voorkomt dat je jezelf overeet en daardoor te veel calorieën binnenkrijgt. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, helpt dat om gewicht te verliezen. Ook buikvet kan hierdoor afnemen.

Is afslankthee effectief tegen buikvet?

Niet alle afslankthee is effectief tegen buikvet. Afslankthee die bijvoorbeeld vochtafdrijvend of laxerend werkt, heeft geen invloed op de vetopslag in je lijf. Je verliest in het begin wel wat gewicht doordat je vocht verliest, maar je verbrandt er geen vet mee.

Theesoorten die cafeïne en polyfenolen bevatten, kunnen wel helpen tegen buikvet. Als je ze tenminste regelmatig drinkt. Deze theesoorten zijn effectief tegen buikvet:

Groene thee

Groene thee is een ideale afslankthee. De theesoort bevat polyfenolen die je lichaam helpen om calorieën om te zetten in energie in plaats van in buikvet. Op deze manier voorkom je dat je buik in omvang toeneemt. Ook op een andere manier gaat groene thee de vorming van een buikje tegen. De thee bevordert namelijk de aanmaak van eetlustremmende hormonen, waardoor je overeten en daarmee vetopslag voorkomt. Voor de vet verbrandende werking moet je vooral bij de catechines en cafeïne in groene thee zijn.

De catechine in groene thee stimuleert de ruststofwisseling en vetverbranding doordat het de afbraak van het hormoon noradrenaline helpt verhinderen. Dit hormoon is een signaal voor de vetcellen om vet af te breken. Hoe meer noradrenaline, hoe meer vetafbraak. Op deze manier helpt groene thee een buikje te laten slinken. Cafeïne stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat je lijf buikvet omzet in energie. Ook dit vermindert het vet rond je taille.

De werking van groene thee wordt ondersteund door verschillende onderzoeken. Vooral sporten in combinatie met groene thee lijkt effectief. Zo blijken mensen die drie uur per week sporten en daarnaast groene thee drinken minder buikvet te hebben dan wanneer ze alleen sporten.

Oolong thee

Ook oolong thee kun je prima als afslankthee inzetten. Deze theesoort verhoogt je stofwisseling, helpt je ​​lichaam vet te verteren en koolhydraten te blokkeren. Hierdoor vermindert de kans dat je lichaam koolhydraten omzet in vet.

Er is een onderzoek waaruit blijkt dat mensen die vier maanden lang dagelijks oolong thee met 690 milligram catechines drinken, een lager vetpercentage en een slankere taille hebben dan mensen die iedere dag oolong thee met 22 milligram catechines nemen. Hieruit kun je de conclusie trekken dat je vooral thee met veel catechines moet drinken. Toch zijn er ook al effecten gevonden bij minder grote hoeveelheden catechine.

Witte thee

Witte thee is de minst bewerkte thee van alle theesoorten en de rijkste bron van antioxidanten. Zo bevat deze thee drie keer zoveel polyfenolen als groene thee. Witte thee is daarmee een rijke bron van catechine, die de vetverbranding stimuleert. Ook witte thee kun je dus heel goed gebruiken als afslankthee.

Onderzoek naar witte thee toont aan dat deze tegelijkertijd de vetverbranding kan stimuleren en de vorming van vetcellen kan blokkeren. Zo bleken mensen die iedere dag 25 minuten in de sportschool trainden en dagelijks vier tot vijf kopjes groene thee dronken meer buikvet kwijt te raken dan hun sportcollega’s die geen witte thee dronken.

Rooibos thee

Anders dan groene, witte en oolong thee komt rooibos thee niet van de theeplant. Toch bevat deze theesoort volgens onderzoekers polyfenolen en flavonoïden die de vorming van nieuwe vetcellen met maar liefst 22 procent doen afnemen. De stoffen helpen eveneens bij de vetverbranding, wat rooibos thee ook tot een goede afslankthee maakt.

Hoe vaak moet je thee drinken tegen buikvet?

De voordelen van groene thee zijn al gevonden bij 2,5 kopje per dag. Dit is dus een prima hoeveelheid om aan te houden. Gebruik thee trouwens alleen om je vetverbranding een boost te geven.

Voor een slankere taille is het vooral belangrijk om gezond te eten en voldoende te bewegen. Ga dus niet op dieet en honger jezelf ook niet uit, maar eet koolhydraatarm en eiwitrijk. Dan voel je je de hele dag aangenaam verzadigd en verlies je daarnaast ook nog vet rond je buik. Eiwitten dragen namelijk eveneens bij aan een betere vetverbranding.

Waar moet je op letten als je afslankthee drinkt?

Niet elke afvalthee is hetzelfde. Er zijn onnatuurlijke producten op de markt die gevaarlijk kunnen zijn. Pas hiermee dus op. Als je bepaalde medicijnen gebruikt, kun je het beste voorzichtig zijn met groene en witte thee als afslankthee. Deze theesoorten kunnen namelijk invloed hebben op de werking van de volgende middelen:

Ik hoop dat dit artikel je inzicht geeft in het vet verbrandende vermogen van thee, zodat jij hier optimaal van kunt profiteren om buikvet kwijt te raken. Ken jij nog meer theesoorten die helpen bij de vetverbranding? Deel ze dan hieronder in de reacties!

Wil je nog meer weten over afvallen rond de buik? Kijk dan eens op nutribites.nl en ontdek wat een koolhydraatarm en eiwitrijk eetpatroon voor je kan doen.

Wil je afvallen met thee, maar heb je geen tijd om meerdere dagen per dag thee te zetten? Neem dan eens een kijkje naar MenoSlank.

menoslank

 

Bronnen:

1. J Nutr. 2009 Feb;139(2):264-70.

2. Obesity, Volume 13, Issue 7, July 2005:1195–1204.

3. Nutr Metab, 2009 May 1;6:20.

3. Am J Clin Nutr. 2005 Jan;81(1):122-9.

4. Eur J Clin Nutr. 2010 Jul;64(7):704-13.

5. Physiology & Behavior, Volume 100, Issue 1, 26 April 2010: 42-46.

6. International Journal of Obesity, 2000, 24:252–258.

Over de schrijver
Ans Kosters
Door

Ans Kosters

op 29 Nov 2018

Beste Ria ik ga nu toch eens een reactie plaatsen ik ben al sinds het begin van dit jaar gezonder gaan eten en drinken en heb véél aan je programma gehad omtrent voeding en dranken vermijd snelle koolhydraten en eet koolhydraatarm. Ik drink elke morgen bij het ontbijt Chineese Nan Yu thee 2 kopjes hiervan voor de middag remt de eetlust. En mede door het volgen van Uw programma ben ik nu terug in gewicht hier ben ik werkelijk super blij mee ik woog toen ik begon 123 kilo en nu weeg ik 87.5 kilo ik ben dus ruim 35 kilo afgevallen en ik voel me heel goed en wilde je dit toch even laten weten. Bedankt voor je Support met het programma Groetjes Ans Kosters

Ria Kamelle
Door

Ria Kamelle

op 13 Jan 2019

Dank je wel Ans voor je positief bericht!

Reactie plaatsen