vermoeidheid

Lees alles over vermoeidheid als overgangsklacht. Tijdens de overgang kun je je lusteloos en ontzettend moe voelen. De achterliggende oorzaak kun je terugvinden in je verstoorde hormoonhuishouding. Een nachtje slapen kan dan helaas geen wonderen doen.

Er zijn verschillende oorzaken waarom je langdurig moe of oververmoeid bent. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals: slaapproblemen, bloedarmoede, stress of schildklierproblemen. Indien je last hebt van extreme moeheid, bij iedere kleine inspanning dan kan men spreken van een chronisch vermoeidheid syndroom. Dit is iets anders dan vermoeidheid dat wordt veroorzaakt door de overgang.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mentale en fysieke vermoeidheid. Het is ook mogelijk om een combinatie van verschillende symptomen te hebben. Symptomen van zijn onder andere: futloosheid, geïrriteerdheid, geheugenproblemen, energiedips, moeite om uit je bed te komen, hoofdpijn of vermoeide ogen. Indien je last hebt van nachtzweten dan kan dit de achterliggende oorzaak zijn van structureel slecht slapen. Ook hierbij helpt het om je voeding en je levensstijl aan te passen zodat deze nachtelijke opvliegers minder vaak voorkomen en je goed kunt slapen.