Altijd moe: hoe de overgang je energie opslurpt

Altijd moe: hoe de overgang je energie opslurpt

Als je in de overgang terecht komt, dan kun je het gevoel hebben om altijd moe te zijn. Dit komt onder andere door het feit dat je lichaam zowel geestelijk als lichamelijk niet in balans is. Je lichaam moet extra hard werken, omdat je veel veranderingen ondergaat. Je bent als je uit deze fase bent niet meer vruchtbaar en daar gaat een heel proces aan vooraf en dat kan er ook voor zorgen dat je altijd moe bent in deze fase.

Veel vrouwen ervaren de volgende problemen: even nergens zin in hebben, blijven hangen, niet van de bank af kunnen komen of niet uit bed kunnen komen. Je lichaam geeft het duidelijk aan en je wilt er misschien liever niet aan toegeven, maar het is beter om dat wel te doen, je lichaam vraagt er om. Doordat je lichaam veel veranderingen ondergaat, is het van belang dat je uitrust en je lichaam de tijd geeft om te herstellen.

De juiste voeding geeft je naast rust en beweging ook energie. Download daarom hier gratis 12 energierijke recepten.

Inhoudsopgave:

Lichaam heeft rust nodig

Geef aan vermoeidheid toe

Blijf wel bewegen

Lichaam heeft rust nodig

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Soms ervaar je stress en drukte in je hoofd, maar dit kan zich ook gaan uiten in lichamelijke klachten. Het gaat er om dat je juist daar aan toe gaat geven en daar naar gaat luisteren. Het zijn de eerste signalen of tekenen, die je vertellen dat je even pas op de plaats moet maken. Doe je dat niet?

Dan zullen de klachten erger worden en zul je nog meer moe zijn. Altijd moe zijn is een periode, het is tijdelijk. Je moet er even doorheen en wanneer je er aan toe geeft door even een uurtje te gaan liggen, ben je ook snel weer opgeladen. In deze nieuwe levensfase zul jij wat aanpassingen moeten doen, die je wellicht liever doet, zoals op tijd je rust nemen. In ons drukke leven past dit eigenlijk niet. Toch is het belangrijk naar je lichaam te luisteren en toe te geven om van deze periode een draaglijke periode te maken.

Geef aan vermoeidheid toe

Toegeven aan moe zijn is goed. Hoe doe je dat? Lekker op de bank liggen, op bed liggen, tv kijken, een boek lezen, in de sauna liggen, naar het strand gaan, zorg er voor dat je op jouw manier gaat ontspannen. Dit is voor iedereen anders maar zorg dat je even niets hoeft te doen, geen zorgen om je heen maar gewoon lekker genieten. Je kunt ook een hangmat in de tuin plaatsen en daar in relaxen. Even ontspannen, kijk om je heen en geniet van de natuur of sluit je ogen. Je lichaam heeft de rust nodig en je hoofd ook. Het “altijd moe” gevoel is slechts een fase. Je voelt je futloos en hebt weinig energie. Er zijn veel vrouwen die dit ervaren.

Ga niet continu overal over piekeren, maar probeer je hoofd regelmatig leeg te maken en geniet van de rust om je heen en het even niets moeten. Hierdoor voel je je snel beter en kun je er weer tegenaan. Alsmaar doorgaan, er tegen in werken moet je niet doen, want dan worden de klachten erger. Het is niet erg om moe te zijn, geniet er van om er nu aan toe te geven! Je komt in een nieuwe periode, het alsmaar rennen in je leven maakt plaats voor een meer rustige aanpak.

Blijf wel bewegen

Altijd moe zijn tijdens de overgang is erg vervelend. De meeste vrouwen hebben het een bepaalde periode, dit kan ook dagen, weken of maanden duren, maar zorg dat je er aan toe gaat geven. Blijf echter niet dagenlang depressief in bed liggen, maar blijf in beweging. Daar krijg je namelijk energie van en voor je lichaam is het wel van belang dat je blijft bewegen zodat je spieren niet stijf worden. Moe zijn hoort er bij en je hebt er nu zelf invloed op hoe je er mee om gaat, maar luisteren naar je lichaam is wel van belang in de overgang!

Ben jij altijd moe en wil je meer energie? Kijk dan eens naar mijn programma: Overwin je Overgang met boordevol tips. Heb je zelf nog een goede tip tegen vermoeidheid of vragen? Laat hieronder een reactie achter.

button-4

Over de schrijver
Reactie plaatsen