Overgang en afvallen: 7 tips die je slanker maken

Overgang en afvallen: 7 tips die je slanker maken

Overgang en afvallen? Dat kan! Als je in de overgang bent kan het zijn dat je wat pondjes aan zult komen. Dit kun je erg vervelend vinden, bijvoorbeeld wanneer je een paar kg teveel weegt en juist af wilt vallen. Je kunt gelukkig ook denken en werken aan de overgang en proberen om af te vallen. Het kan soms lastig zijn, maar doorzetters kunnen het goed redden!

Je moet er wel rekening mee houden dat je stofwisseling anders gaat werken in de overgangsperiode en daardoor wordt het voedsel anders opgenomen. Door klachten die bij de overgang horen wil je vaak minder bewegen en wil je rust. Je slaapt slecht(er), dus overdag wil jij wat rust of slaap inhalen om je werkzaamheden allemaal vol te kunnen houden. Ook daardoor kun je aankomen, je beweegt minder dan in de periode voordat je in de overgang kwam.

Wil je direct met gewicht verliezen aan de slag? Download gratis mijn 12 heerlijke recepten.

Inhoudsopgave:

Gewicht verliezen tijdens de overgang

Overgang en afvallen: leg je er niet bij neer

Overgang en afvallen tips

Gewicht verliezen tijdens de overgang

Het is niet het meest geschiktste moment om tijdens de overgang gewicht te willen verliezen. Probeer om al voor die periode op een gezond gewicht te zitten en geen overgewicht te hebben. Tijdens de overgang neemt het gewicht van de vrouw vaak toe. De grootste boosdoener die ervoor zorgt dat afvallen tijdens de overgang niet eenvoudig is, is de afname van het vrouwelijk hormoon oestrogeen.

Een tweede aspect is het feit dat de vrouw tijdens de overgang vaak minder beweegt. Overdag beweeg je minder omdat jij je gemiste nachtrust overdag wilt inhalen. Als je ’s nachts aan de wandel gaat, omdat je niet kunt slapen, is de verleiding groot om te gaan snoepen of een stuk kaas te eten. Sommige vrouwen hebben zelfs de hele dag de behoefte om zoetigheid te eten. Er worden ook vaak uit frustratie snacks gegeten.

Vrouwen die er moeite mee hebben dat ze de vruchtbare periode in hun leven afsluiten gunnen zichzelf en hun vriendinnen in hetzelfde schuitje vaker iets lekkers bij de koffie of thee. Natuurlijk verdien je zo af en toe wat lekkers, maar zoals je weet gaat ieder pondje door het mondje en op zekere leeftijd verlies jij dit extra gewicht maar moeizaam, realiseer je dat.

Overgang en afvallen: leg je er niet bij neer

Leg je er niet bij neer, dat aankomen in gewicht erbij hoort. Je kunt hier wel degelijk iets aan doen, ook al zal dat niet gemakkelijk zijn. Wanneer je een kilo bent aangekomen zeg dan niet doe nog maar een chocolade bol, het maakt toch allemaal niets uit! Blijf je gewicht in de gaten houden en probeer het op een gezond peil te houden. Het is zoveel moeilijker om de kilo’s er weer af te krijgen.

Vervang slechte eetgewoonten, vervang snoepen door het drinken van water en het eten van vers fruit. Vers fruit omdat fruit uit blik vaak veel suiker bevat. Je hoeft je uiteraard niet alles te ontzeggen en eens per week zondigen mag. In deze vaak moeilijke overgangsperiode word jij zeer ongelukkig als ook je gewicht schrikbarend omhoog gaat. Voorkom dit! Vraag anderen hoe zij ermee omgaan. Laat je adviseren door een arts of een diëtist. Doe dit op tijd en wacht niet totdat jij naast de overgangsperikelen ook nog eens last krijgt van overgewicht. Je wilt toch graag in de spiegel durven kijken zonder afkeer te krijgen van je toch al veranderende lichaam.

7 afvallen en overgang tips: 

  1. Pas op met verborgen suikers in bewerkte voedingsmiddelen
  2. Versnel je stofwisseling door het drinken van groene thee
  3. Schrap snelle koolhydraten uit je menu! Deze worden omgezet in suiker
  4. Stress kan voor een teveel aan cortisol hormoon zorgen: stress maakt dik
  5. Pas op met een crashdieet. Je kilo’s komen na een tijd weer terug
  6. Krijg je hormoonhuishouding in balans door de juiste ingrediënten
  7. Kies voor natuurlijke voedingsmiddelen. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten veel e-nummers en stoffen waardoor je hormonen uit balans raken

Heb jij ervaring met afvallen tijdens de overgang? Laat een reactie achter en vergeet niet dit bericht te delen met anderen. Wil je meer weten over de overgang en afvallen? Bekijk dan eens het programma hieronder.

slank door de overgang

Over de schrijver
Reactie plaatsen