Koolhydraatarm dieet recepten: hoe je blijvend kunt afvallen

Koolhydraatarm dieet recepten: hoe je blijvend kunt afvallen

Ben je op zoek naar koolhydraatarm dieet recepten maar ben je in de overgang? Let dan goed op! Als je namelijk in de overgang komt maakt je lichaam veel veranderingen door. Je zult bijvoorbeeld moeilijk gewicht verliezen, maar je komt vaak wel aan tijdens de overgang.

De meeste vrouwen willen dat gewicht er weer snel af hebben, maar dat gaat niet altijd zo gemakkelijk als je zou willen. Om af te kunnen vallen, is het eerst van belang om te weten waarom je aankomt tijdens de overgang. Je lichaam komt bij de menopauze in een transitiefase. Er wordt in deze periode minder oestrogeen aangemaakt in je lichaam.

Dit is het vrouwelijk hormoon en dat heeft invloed op de snelheid van je stofwisseling en dus ook op de opslag van je lichaamsvetten. Dit heeft uiteraard ook invloed op je gewicht en dat is ook de reden dat je tijdens de overgang aan zult komen. De een komt meer aan dan de ander, hoeveel kilo dat is, kan van tevoren niet bepaald worden.

Ontvang hier gratis 12 heerlijke koolhydraatarm dieet recepten.

Inhoudsopgave:

Afvallen tijdens de overgang

Schildklier en overgang

Koolhydraatarm dieet recepten of andere voeding?

Blijvend afvallen met koolhydraatarm dieet recepten

Wat haal je in huis?

Volhouden tijdens de overgang

Afvallen tijdens de overgang

Vrouwen, die af willen vallen tijdens de overgang, doen er goed aan om goed en regelmatig te bewegen en ook goed en dus gezond te eten. Bewegen is erg belangrijk tijdens de overgang. Je lichaam is dan erg uit balans en daarom is bewegen vanwege verschillende factoren aan te raden.

Misschien heb je niet veel zin, omdat je lekker thuis op de bank wil zitten met een boek of tv wil kijken. Stemmingswisselingen komen namelijk veel voor en dat kan ervoor zorgen dat je lekker thuis wil zijn. Maar zorg dat je toch naar buiten gaat en gaat bewegen. Al is het maar een half uur per dag extra, alles wat je gaat doen aan beweging is goed, zwemmen, wandelen, fietsen, het draagt allemaal bij aan je gezondheid en het afvallen. Maar alleen met bewegen kom je er niet, want je voeding speelt hierin ook een grote rol.

Sommige vrouwen proberen de koolhydraatarm dieet recepten om te kijken of ze daardoor af kunnen vallen. Er zijn wel veel variaties als het gaat over de koolhydraatarm dieet recepten, dus het kan wel beter volgehouden worden, omdat het geen eenzijdig dieet is.

Schildklier en overgang

De schildklier draagt ook bij aan een goede stofwisseling. In de overgang is je stofwisseling in de war en je moet dan op de juiste manier met je schildklier omgaan. Je moet er dan voor zorgen dat je voldoende jodium binnen krijgt.

Stress vermijden is ook van belang, zodat je je beter voelt en het ook aan kunt om af te vallen. Gemotiveerde vrouwen kunnen het veel beter bereiken, je moet namelijk zelf willen en de wil is er vaak ook, maar er moet ook gekeken worden hoe je het aan kunt en vol kunt houden. Stress kun je daarbij niet gebruiken en moet dan ook vermeden worden. Dat valt niet altijd mee, maar het is wel van belang om dat te proberen.

Koolhydraatarm dieet recepten of andere voeding?

Tijdens de overgang is het extra van belang dat je naar de voeding gaat kijken en zeker als je af wil vallen. Je wil je lichaam namelijk weer in balans brengen en dan kun je gezonde voeding vast en zeker gebruiken, iedere dag weer.

Het is dan aan te raden om voldoende gebruik te maken van rauwe groenten, verse uiteraard. Veel water is ook belangrijk net als genoeg vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgen. Dit kan goed met groenten en fruit en ook als je genoeg water gaat drinken, daarmee kun je je lichaam namelijk reinigen.

Blijvend afvallen met koolhydraatarm dieet recepten

Sommige mensen kiezen voor de koolhydraatarm dieet recepten en willen dan blijvend afvallen. Het gaat er om dat je je eetpatroon gaat veranderen en niet zozeer dat je veel dingen wel blijft eten en veel niet. Afwisseling is van belang, maar ook gezond eten en genoeg bewegen. De koolhydraatarm dieet recepten kunnen je daarbij helpen en daarmee kun je bekijken wat dat met jouw gewicht gaat doen. Niet ieder dieet is voor iedereen geschikt.

Je kunt daarom maar beter bekijken wat de koolhydraatarm dieet recepten met jou doen en wie weet val jij daar wel genoeg van af om tevreden te zijn. Soms moet je er wat meer voor doen en moet je ook meer bewegen en al het ongezonde (zeker zoute en zoete snacks) laten staan. Het is sowieso goed als je gezond gaat eten en vet eten laat staan. Het wil niet zeggen dat je geen vetten binnen mag krijgen, maar er is een verschil tussen gezonde en ongezonde vetten. Je lichaam heeft wel vetten nodig, maar let er dus wel goed op wat je allemaal binnenkrijgt.

Mocht je voor de koolhydraatarm dieet recepten kiezen, zorg er dan voor dat je daarin ook af blijft wisselen. Gevarieerd eten is altijd van belang, maar zeker ook tijdens de overgang, zodat je je lichaam weer in balans kunt brengen en het goed vol kunt houden. Iedere dag hetzelfde eten gaat snel vervelen en daarom is het goed om iedere dag wat anders voor jezelf klaar te maken. Hierdoor ben je je ook bewust van wat je eet en merk je dat het iedere dag wat anders is, waardoor je er ook steeds meer zin in krijgt om zelf wat te proberen.

Wat haal je in huis?

Het gaat er bij het afvallen vaak over wat je in huis haalt. Als je alleen maar lekkere dingen in huis haalt, dan maak je het alleen maar lastig voor jezelf. Je weet immers dat het er is en na een tijdje kun je het niet meer laten en ga je er toch even van snoepen. Maak het jezelf daarom niet zo lastig en haal alleen gezonde snacks in huis. Als je tussen de middag even wat extra’s wil, neem dan een stuk fruit of groenten. Dit stilt de honger en het is nog gezond ook.

Het is altijd goed om te kijken wat je in huis hebt en rekening te houden met wat je gaat kopen. Maar met name tijdens de overgang moet je er goed op letten, omdat je dan sneller aan kunt komen. Het is belangrijk dat je nu gaat ontdekken hoe je af kunt vallen en daarmee kunnen de koolhydraatarm dieet recepten je helpen. Het afvallen zal bij de een sneller gaan dan bij de ander, maar je kunt maar beter gezond eten en dan is het ook beter vol te houden.

Volhouden tijdens de overgang

Tijdens de overgang is het volhouden van een dieet soms lastig. Je hebt een gewicht in je hoofd wat je graag wil behalen. Daar kun je nu naar toe werken. Maar het gaat er eerst om dat je vol kunt houden en dat het ook goed te doen is. Als je gemotiveerd bent en je merkt dat het effect heeft, dan heb je daar al je voordeel mee.

Kies er daarom nu ook voor om het te proberen met de koolhydraatarm dieet recepten, maar let goed op tijdens de overgang. Gezond eten en bewegen staat op nummer één, een dieet zal niet bij iedereen helpen, maar het kan geprobeerd worden. Je kunt beter voor jezelf beslissen wat voor jou een goede keuze is en of je het op deze manier ook langer vol kunt houden om je streefgewicht te behalen, ook tijdens de overgang.

Ben je op zoek naar heerlijke recepten die je slanker maken tijdens de overgang? Kijk dan eens naar mijn programma: Slank door de Overgang.

slank door de overgang

Over de schrijver
Reactie plaatsen