De huidveroudering mythe ontrafeld: er bestaat geen geheim crème

De huidveroudering mythe ontrafeld: er bestaat geen geheim crème

Tijdens de overgang kun je er mee te maken hebben, huidveroudering. Je lichaam is volop aan het veranderen en ook je huid zal daardoor veranderen. Het is belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen. Er zijn verschillende middeltjes op de markt, maar wat in ieder geval van belang is voor je huid is voldoende frisse lucht. Wanneer je in de overgang komt en je bent erg moe, dan heb je snel de neiging om te gaan liggen en niet meer op te staan.

Je kunt je nergens toe zetten en hebt er geen zin in, maar bewegen is wel gezond om te blijven doen. Lekker naar buiten, frisse lucht, goed voor lichaam en geest en dus ook erg goed voor je huid. Je wilt er als vrouw vaak niet aan denken, meer rimpels, een huid die ouder wordt. Maar toch krijg je er vroeg of laat mee te maken, huidveroudering. Bij de een zal het sneller opvallen dan bij ander. Je kunt er veel aan doen, maar je zult het toch ook blijven zien, want je kunt niet alles laten verdwijnen onder een laagje crème. Wees trots op je leeftijd en tel je lachrimpels!

Voed je lichaam met deze 12 voedzame recepten (gratis) en krijg een mooiere huid.

Inhoudsopgave:

Dagelijks wassen

Crème gebruiken tegen huidveroudering

Buitenlucht helpt tegen huidveroudering

Dagelijks wassen

Voor je huid is het van belang dat je haar dagelijks wast. Hierdoor kun je bacteriën van je huid wassen en zorg je er ook voor dat je er lekker fris bij loopt. Veel mensen gebruiken ook zeep, maar je huid heeft geen zeep nodig. Je kunt wel soms een reinigende milk gebruiken, maar over het algemeen is wassen met water voldoende. Je kunt dit doen wanneer je gaat douchen of je gebruikt telkens een schoon washandje en dan reinig je je gezicht.

Als je make-up gebruikt dan is het zeker belangrijk dat je alles netjes verwijdert, zodat de restjes niet op je huid blijven zitten. Je huid moet namelijk kunnen ademen. Door je gezicht te wassen, wordt je huid er niet jonger op, ook niet ouder trouwens. Het gaat er om dat je jezelf goed blijft verzorgen tijdens de huidveroudering.

Crème gebruiken tegen huidveroudering

Als je last hebt van huidveroudering dan wil je voorkomen dat anderen de rimpels en de oneffenheden zien. Je wilt het zo snel mogelijk laten verdwijnen, maar bij het ouder worden hoort ook de huidveroudering. Je huid kan er heel anders uit gaan zien en wat meer vlekken en onregelmatigheden vertonen. Geen zorgen, want hier krijgt iedereen mee te maken. Je hoeft je er dus niet voor te schamen. Je kunt alles wel vol smeren met poedertjes, maar is dit goed voor de huid?

Je huid kan hierdoor minder goed ademen dus je kunt het beter zo natuurlijk mogelijk laten. Toch is dat een persoonlijke keuze en soms willen vrouwen de deur niet uit als zij een rimpeltje meer hebben. Gelukkig kun je gedurende een bepaalde periode de huidveroudering verdoezelen onder een laagje make-up, maar dat zal niet eeuwig blijven duren. Een behandeling bij de schoonheidsspecialist(e) zal je huid doen opleven. Hij of zij geven ook goede tips speciaal voor jouw huid.

Buitenlucht helpt tegen huidveroudering

Voor lichaam en geest is regelmatig frisse buitenlucht goed. Dit geldt ook voor je huid. Je ziet het vaak wanneer je meer naar buiten gaat. De poriën gaan open en je huid kan veel beter ademen. Dit is ook goed voor de doorstroming en je zult jezelf ook veel fitter en energieker voelen. Zorg er daarom voor dat je een paar keer per dag de tijd neemt om even een wandeling te maken of pak de fiets in plaats van de auto. Je zult op den duur toch wel te maken krijgen met huidveroudering, maar je huid zal er langer gezonder en frisser uit blijven zien, omdat deze goed kan ademen en voldoende in de frisse lucht komt.

Benieuwd wat ik doe tegen huidveroudering tijdens de overgang? Bekijk dan mijn programma: Overwin je Overgang. Heb je nog praktische tips voor huidverzorging? Laat een reactie achter en deel dit met anderen.

button-4

Over de schrijver
Reactie plaatsen