Overgang en gewichtsverlies: hoe krijg je minder buikvet

Overgang en gewichtsverlies: hoe krijg je minder buikvet

Als je in de overgang bent kun je te maken krijgen met gewichtsverlies. De meeste vrouwen krijgen echter te maken met gewichtstoename. Tijdens de overgang is het niet aan te raden om af te gaan vallen. Je lichaam krijgt met veel veranderingen te maken en wanneer je ook af gaat vallen kun je veel stoffen missen. Dit is niet goed en daarom is het beter dat je gezond gaat eten en niet minder gaat eten. Je dient er goed op te letten wat je eet. Je merkt dat je aankomt tijdens de overgang, bij je buik of bij de heupen.

Veel vrouwen vinden dat niet prettig en worden onzeker. Je wilt die vetrollen kwijt, maar belangrijker is dat jij je beter voelt tijdens de overgang. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je zelf kunt doen. Gezond en gevarieerd eten zijn daarbij van groot belang. Met name verse groenten en fruit en voldoende water zorgen er voor dat je je een stuk fitter zult voelen. Het is een fase waar je doorheen moet en dit kan voor sommige vrouwen gemakkelijk zijn en anderen hebben er juist veel last van.

Extreem gewicht proberen te verliezen is niet aan te raden, of het moet op doktersadvies zijn. Leef gezond, eet en drink de juiste producten en blijf in beweging. Je lichaamsgewicht is nu even minder belangrijk, pieker daar niet over, het hoort bij de overgang. Praat er met andere vrouwen over, dat zal je opluchten.

Kom erachter welke voedingsmiddelen je slank maken in het gratis rapport Overgangshormonen in Balans en download hier gratis 12 gezonde recepten.

Inhoudsopgave:

Kom je aan tijdens de overgang?

Let op wat je eet tijdens de menopauze

Gevarieerd eten tijdens de overgang

Kom je aan tijdens de overgang?

Je bent in de overgang aanbeland en je merkt dat je gewicht toeneemt. Dit heeft met de overgang te maken, je lichaam maakt veranderingen mee. Ook je stofwisseling gaat trager werken en daardoor ga je ook meer vetten vasthouden. Dit is niet altijd leuk om te merken, maar het is een fase die hoort bij het ouder worden. Je kunt er niet omheen, je moet het dus op je af laten komen. Maar je kunt gelukkig wel meer bewegen en goed op je eten letten, zodat je niet nog extra aan gaat komen. Als je zelf gezond blijft eten kun je het vaak wel in de hand houden en zullen het niet heel veel kilo’s zijn die je aan zult komen, maar ook dat hangt van je bouw en de overgang af.

Let op wat je eet tijdens de menopauze

Tijdens de overgang heb jij je gewicht niet helemaal in de hand. Des te meer reden om goed op te letten wat je eet, zodat er geen extra kilo’s bijkomen die je kunt voorkomen. Verander je snoepgewoonte in fruit en drink water in plaats van fris of wijn. Tijdens de maaltijden dien jij voldoende en de juiste voedingstoffen te eten. Het is nu niet de tijd om op dieet te gaan.

Gevarieerd eten tijdens de overgang

Je wilt liever niet aankomen tijdens de overgang. Toch is dit helaas bij bijna alle vrouwen het geval. Je kleding zit strak en je bent niet gelukkig met deze situatie, toch is het belangrijk om goed en gezond te blijven eten. Ga nu niet op dieet! Het is wel verstandig, om niet onnodig veel kilo’s aan te komen, dat je de juiste producten eet en drinkt. Het aanbod van de levensmiddelen is groot en gevarieerd, maak daar gebruik van. Wanneer jij goed en gezond eet en drinkt, zul jij je tijdens de overgang een stuk fitter voelen, energieker ook. Dat zorgt ervoor dat je deze fase iets gemakkelijker doorkomt.

Heb jij moeite om gewicht te verliezen tijdens de overgang? Wat heb je allemaal al geprobeerd? Laat hieronder een reactie achter en vergeet dit bericht niet te delen met je vrienden.

Ben je op zoek naar lotgenoten die ook worstelen met hun overgewicht tijdens de overgang? Kijk dan eens naar mijn programma Slank door de Overgang:

slank door de overgang

Over de schrijver
Reactie plaatsen