Mindfulness ontmaskerd: hoe je minder opvliegers en stress krijgt

Mindfulness ontmaskerd: hoe je minder opvliegers en stress krijgt

Als je in de overgang komt, dan wil je er graag van alles aan doen om er voor te zorgen dat de klachten afnemen. Het kan zijn dat je veel last hebt van opvliegers. Dan hebben wij een goede tip voor je, want mindfulness kan daarin een belangrijke rol spelen.

Wanneer vrouwen regelmatig last hebben van opvliegers, dan kunnen zij een aantal lessen mindfulness volgen en daar hebben ze wel degelijk direct profijt van, zo is naar voren gekomen uit een Amerikaanse studie. Uit dit onderzoek is gebleken dat de vrouwen die last hebben van opvliegers tijdens de overgang, minder last hebben van de opvliegers als zij lessen uit de mindfulness toepassen.

Hierbij gaat het over lessen waarbij ze mediteren en stretchoefeningen doen. Vrouwen kunnen hierdoor beter slapen en hebben minder last van stress en spanning tijdens de menopauze. Er hebben aan dat onderzoek 110 vrouwen mee gedaan en deze zijn in twee groepen verdeeld. Alle vrouwen hadden iedere dag minimaal vijf opvliegers. De eerste groep heeft hierbij acht weken lang mindfulness gevolgd van 2,5 uur. Ze hebben ook een cd gekregen met oefeningen die ze thuis konden proberen. De tweede groep is op een wachtlijst geplaatst.

Yoga bevat vele stretchoefeningen en brengt je lichaam en geest in balans. Download daarom hier gratis 7 yoga oefeningen die staan in het e-boek Overgangshormonen in Balans.

Inhoudsopgave:

Uitslag mindfulness onderzoek

Ben je in de overgang?

Probeer mindfulness, het kan geen kwaad

Uitslag mindfulness onderzoek

De resultaten van het mindfulness onderzoek zijn opvallend. De vrouwen die de lessen hebben gevolgd hebben namelijk minder last van opvliegers tijdens de overgang, maar ook minder last van stress en spanning. Vrouwen die op de wachtlijst stonden zien wel een verbetering in de intensiteit van de opvliegers. Het aantal opvliegers is wel gelijk gebleven bij beide groepen. Met mindfulness zou je beter om kunnen leren gaan met de opvliegers tijdens de overgang.

Ben je in de overgang?

Je kunt vaak zelf bekijken of je al in de overgang bent of dat het er aan zit te komen. Je merkt schommelingen, lichamelijke klachten, geestelijk kun je ook al wat merken en de menstruatie is volop aan het veranderen. Het wordt tijd dat je er eens goed over nadenkt. Zou dit de overgang kunnen zijn? Meestal is dat bij vrouwen rond de 50 jaar, maar het kan ook eerder of later zijn. Neem daarom de tijd om te ontdekken wat de overgang met je doet en zorg dat je het kunt herkennen. Sta ook open voor mindfulness, want dit kan je helpen om je beter te voelen tijdens de overgang.

Probeer mindfulness, het kan geen kwaad

Je kunt altijd een keer proberen hoe je reageert op mindfulness. Het kan geen kwaad en wie weet helpt het je wel. Je zou het kunnen proberen en natuurlijk is het fijn als het een positieve uitwerking op je heeft. Dit zul je dan ook zelf moeten ervaren.

De laatste tijd wordt mindfulness voor steeds meer dingen toegepast en het zorgt voor goede resultaten. Daarom zijn de lessen zeker tijdens de overgang het proberen waard. Ontdek daarom nu wat je lichaam doet met deze lessen. Gaan de spanningen en de stress ook weg bij je en voel je je ook wat fitter en beter?

Misschien kun je je nu beter voelen en ook wat beter concentreren. Het kan ook zijn dat je last hebt van een slaaptekort en dat je nu door de oefeningen beter in slaap kunt komen en beter door kunt slapen, daardoor ben je overdag ook fitter. Ontdek daarom nu of jouw lichaam ook zo goed reageert op de mindfulness lessen die je voor de overgang kunt volgen. Al veel vrouwen zijn je voorgegaan en met succes, dus waar wacht je nog op?

Laat hieronder een reactie achter en ik zal er persoonlijk op reageren. Vergeet niet dit bericht te delen met je vrienden via social media. Wil je direct aan de slag met mindfulness om je overgangsklachten te verzachten? Bekijk dan het programma Overgangstransformatie.

knop overgangstransformatie

Over de schrijver
syl
Door

syl

op 18 Jun 2016

Hallo Ria.Ik lees iets over mindfullness...en wil graag iets meer info daarover. Zit dat ook gratis bij het pakket?Vriendelijke groeten Sylvia

Ria Kamelle
Door

Ria Kamelle

op 19 Jun 2016

Hoi Sylvia,We hebben inderdaad een cursus dat mindfullness behandeld, het gaat met name over de 7 chakra's. Meer informatie kun je hier vinden: www.overgangstransformatie.nlHartelijke groet,Ria Kamelle

Nicole
Door

Nicole

op 19 Aug 2021

Veel te duur,jammer

Reactie plaatsen