de overgang
Ria Kamelle
de overgang
04/29/2015
2 min
13

Menopauze test: gratis 17 vragen mini checklist

04/29/2015
2 min
13

Wil je graag weten of je in de menopauze bent beland? Dan zou je een menopauze test kunnen doen. Sommige vrouwen willen graag weten of dat ze nu in de menopauze aan zijn gekomen of nog niet. Daarvoor zou je altijd zelf een test kunnen doen. Je kunt hierbij vragen beantwoorden aan de hand van klachten die je hebt en dan kun je zien of je in de overgang bent of niet.

De eerste vraag waar je mee te maken krijgt is ben je ouder dan 40 jaar? Als dat niet zo is, dan is de kans dat je in de overgang bent klein. De meeste vrouwen komen tussen de 40/45 en 65 jaar in de overgang. Maar het zou kunnen dat je al te maken hebt met veranderingen voor je 40ste levensjaar. Dan behoor je tot een kleine groep vrouwen. Je zit dan in de vervroegde overgang.

Vervolgens kun je een vragenlijst krijgen met ja en nee als antwoord. Dan dien je de punten bij elkaar op te tellen en kun je tot de conclusie komen of je wel of niet in de overgang bent.

Wil je weten wat er gebeurt met je lichaam tijdens  de overgang? Lees dan gratis het rapport Overgangshormonen in Balans.

Inhoudsopgave:

Kies je voor de menopauze test?

De menopauze test uitvoeren

Menopauze test: doe het zelf checklist

Kies je voor de menopauze test?

Als je denkt, dat je in de menopauze aan bent gekomen, dan kun je voor de menopauze test kiezen. Zou je deze uit laten voeren of zou je nog even wachten en daarna zelf vaststellen of je in de menopauze aan bent gekomen? Meestal kun je het zelf wel ontdekken of het deze fase is waarin je nu zit.

Je komt er in een bepaalde periode van je leven in terecht en vaak kan deze periode ook goed herkend worden. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, want sommige vrouwen hebben er maar nauwelijks last van. Gelukkig kun je het wel herkennen en dan kun je ook de symptomen plaatsen die bij de menopauze horen. Deze symptomen kun je in de menopauze test meenemen en dan ontdekken wat het met je lichaam doet. Er vinden namelijk wat veranderingen plaats en die kun je hierdoor beter begrijpen en accepteren.

De menopauze test uitvoeren

De menopauze test kan duidelijk maken en inzicht geven of je in een nieuwe fase van je leven aan bent gekomen. Ben je ook in de menopauze terecht gekomen of denk je dat het zover is? Zorg er dan nu voor dat je er wat mee kunt doen. Herken de symptomen en durf er over te praten met anderen. Je kunt hierdoor namelijk snel duidelijk krijgen wat er met je lichaam gaande is en dat zorgt er voor dat je het sneller kunt accepteren. De menopauze test is voor sommige vrouwen een bevestiging en voor anderen is het een nieuw inzicht in wat zij moeilijk vinden om zomaar te accepteren. Het geeft in elk geval wel duidelijkheid.

Hieronder kun je zelf de volgende vragen beantwoorden. Indien je meer dan 10 vragen met ‘ja’ hebt beantwoord dan is de kans erg aanwezig dat je in de menopauze bent. Echter garantie heb je nooit, omdat het aantal klachten per vrouw verschilt.

Menopauze test: doe het zelf checklist

 1. Heb je last van een onregelmatige menstruatie?
 2. Heb je last van regelmatige menstruaties met meer of minder vloeien?
 3. Heb je last van meer klachten voor of na de menstruatie?
 4. Heb je je baarmoeder nog?
 5. Zijn je eierstokken verwijderd?
 6. Heb je last van opvliegers?
 7. Heb je last van nachtelijk zweten?
 8. Heb je last van prikkelbaarheid?
 9. Heb je last van depressieve stemmingen?
 10. Is je bioritme in de war?
 11. Heb je last van hartkloppingen?
 12. Heb je last van vergeetachtigheid?
 13. Heb je last van minder zelfvertrouwen?
 14. Heb je last van spier- en gewrichtsklachten?
 15. Heb je last van minder zin in seks?
 16. Heb je last van stemmingswisselingen?
 17. Heb je last van een onrustig gevoel?

Zit je in de overgang en heb je last van overgangsklachten? Laat het ons weten door een berichtje te sturen en vergeet niet dit blog te delen met anderen. Ben je op zoek naar praktische tips? Bekijk dan eens onderstaand programma.

button-4

Reacties
Categorieën