Overgang en lijnen: afvallen na je veertigste ontrafeld

Overgang en lijnen: afvallen na je veertigste ontrafeld

Overgang en lijnen is mogelijk. Ben je in de overgang? Dan kan het zijn dat je merkt dat je wat kilo’s aan komt. Dit kan vervelend zijn, maar het hoort er bij. Vrouwen die in de overgang komen kunnen vijf tot tien kg aankomen. Aankomen is voor vrouwen vaak een belasting. Ze worden er onzeker van en denken meteen dat iedereen het aan hen kan zien. Maar als je in de overgang bent hoef je niet meteen bang te zijn dat anderen het aan je zien.

Je eigen man of kinderen kunnen het misschien zien omdat zij je dagelijks zien, maar anderen letten er nauwelijks op. Het ligt er ook aan hoeveel je aan komt. Als je nu echt tien kg of meer aan bent gekomen, dan kunnen anderen het zien, maar het gaat langzaam. Je bent niet in een keer tien kg zwaarder, maar dit kan jaren duren. In het begin heb je het misschien nog niet eens in de gaten. Maar wanneer je op de weegschaal gaat staan merk je dat je toch wel wat kilo’s aan bent gekomen. Dit kan soms confronterend zijn en zeker wanneer je het niet had verwacht, maar wat kun je er aan doen?

Extreem lijnen is geen optie in de overgang, je kunt er wel goed op letten wat je eet en meer bewegen. Veel vrouwen denken dan meteen aan een crashdieet en dat is toch wel af te raden. Het ligt er ook een beetje aan wat voor dieet je wilt volgen. Maar vaak moet je bij een dieet bepaalde voedingsstoffen mijden of minder gaan eten. Is dat wat je wilt en wat je lichaam nodig heeft? Overgang en lijnen vraagt een specifieke methode waar ik je later meer over vertel.

Een methode waarbij gezond en gevarieerd eten belangrijk is. Download daarom hier gratis 12 gezonde recepten.

Inhoudsopgave:

Gevarieerd en gezond eten

Overgang en lijnen: blijf bewegen

Gevarieerd en gezond eten

Gevarieerd en gezond eten is altijd belangrijk maar zeker voor vrouwen boven de 40 jaar die denken aan overgang en lijnen. Je lichaam is aan het veranderen en daar kun je niets aan doen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je alle goede stoffen binnen blijft krijgen die je lichaam nodig heeft. Zorg er daarom voor dat je iedere dag gezond eet en ook genoeg varieert. De ene dag vlees, dan een keer vis, dan een keer alleen maar groenten, je kunt het zo vaak afwisselen als je maar wilt. Er is voldoende variatie mogelijk. Probeer om iedere dag weer een heerlijke verse maaltijd klaar te bereiden, want je gaat je hierdoor ook fitter voelen.

Overgang en lijnen: blijf bewegen

Veel vrouwen hebben last van lichamelijke ongemakken tijdens de overgang. Dit kan zelfs elke dag zijn. Het is niet raar als je geen energie hebt om activiteiten buiten de deur te doen. Je mag daar gerust een keer aan toegeven. Neem even rust en ga met een boek op de bank zitten. Toch is het verstandig om jezelf er regelmatig toe te “dwingen” om toch even op de fiets te stappen en die boodschappen te doen. Deze beweging heeft je lichaam nodig.

Je zult je veel prettiger voelen als je dingen onderneemt. Waarschijnlijk komen de kilo’s er tijdens de overgang bij, maar als jij bij de pakken neer gaat zitten, letterlijk en figuurlijk dan zullen het nog meer kilo’s worden. Werk aan een gezond lichaam in een lastige fase door gezond te eten en te drinken en door te zorgen voor voldoende beweging, ook al heb je geen zin/energie. Veel vrouwen maken dit door, praat erover, neem elkaar mee buiten en beweeg, elke manier is goed.

Lukt het jou om op gewicht te blijven tijdens de overgang? Heb je tips voor anderen? Laat een reactie achter en ik zal er persoonlijk op reageren. Vergeet niet dit bericht te delen met anderen. Op zoek naar meer informatie over voeding en afvallen tijdens de overgang? Kijk dan eens naar ons programma: Slank door de Overgang.

slank door de overgang

Over de schrijver
Reactie plaatsen