Woede uitbarstingen door de overgang

Woede uitbarstingen door de overgang

Wanneer je in de overgang bent, kan het zijn dat je zomaar last krijgt van woede uitbarstingen. Misschien ken je jezelf zo niet en vragen anderen zich ook af wat er met je aan de hand is. Maar doordat je hormonale veranderingen ondergaat, kan dit veel emoties bij je losmaken en daar moet je jezelf niet tegen verzetten. Het is goed dat je je eens gaat uiten. Misschien heb je je altijd wel ingehouden en alles geaccepteerd. Nu is het tijd om voor jezelf te kiezen en kun je praten over wat je voelt en wat je ervaart. In het begin is dat lastig, maar wanneer je eenmaal door hebt dat het veel meer op kan lossen en je het ook een plek kunt geven, zal het gemakkelijker gaan.

Het ligt er ook aan waar de woede uitbarstingen door worden veroorzaakt, door wie en in welke situaties. Als het over het verleden gaat dan kunnen de woede uitbarstingen pijnlijk zijn. Toch kun je het maar beter uiten en er over praten, dan kun je het een plek geven en misschien ook wel op de een of andere manier afsluiten. Als je er niet over praat dan zal het je bezig blijven houden en is de kans groot dat je er levenslang mee rond blijft lopen en dat is niet de bedoeling. Je hoort vaak dat vrouwen pas in de overgang zaken verwerken, die in het verleden zijn gebeurd, soms zelfs in hun jeugd.

De overgang is een uitnodiging om balans te geven aan je leven. Lees daarom eens het e-boek Overgangshormonen in Balans gratis.

Inhoudsopgave:

Pak de woede uitbarstingen aan

Praat over de woede uitbarstingen

Pak de woede uitbarstingen aan

Het is nooit te laat om zaken op te lossen, om dingen uit het verleden die je dwars zitten bespreekbaar te maken. Vrouwen in de overgang maken soms een lastige periode door. Een periode waar emoties proberen je de baas te worden. Hoe beter jij hiermee omgaat des te gemakkelijker jij deze fase doorkomt. Toch gaat dit niet allemaal van een leien dakje en zullen er tranen vloeien en soms ook uitbarstingen van woede zijn.

Mensen in je buurt en uit jouw kennissenkring zullen je vaak niet begrijpen, daarom is het belangrijk dat je vertelt dat je in een fase zit waarin er van alles speelt. Het is niet erg om boos te worden als het nodig is, maar je zult jezelf er op betrappen dat je in bepaalde situaties wel erg heftig reageert. Je wilt dit eigenlijk niet, maar je hebt het even niet onder controle. Dit komt vaak ook door de vele slapeloze nachten, je komt niet goed tot rust met woede uitbarstingen als gevolg.

Probeer de rust te krijgen die je hard nodig hebt om de woede uitbarstingen te beperken, pak ze aan. Het is voor niemand prettig als jij uit het niets erg boos wordt, mensen zullen je gaan mijden en niet begrijpen wat er toch met je aan de hand is. Jouw situatie uitleggen is uiteraard prima, maar proberen de woede uitbarstingen tot een minimum te beperken is nog veel beter en gezelliger natuurlijk.

Praat over de woede uitbarstingen

Om je vrienden niet te verliezen is het van belang dat je er met hen over praat dat jij jezelf af en toe niet helemaal in de hand hebt. Vertel over je overgangsklachten, slecht slapen, stemmingswisselingen en wat er allemaal speelt. Je dient tijdens deze fase bezig te zijn om het voor jezelf draaglijk te maken, zonder te denken dat je egoïstisch bezig bent.

Dat gebeurt niet zonder slag of stoot en de woede uitbarstingen horen daar bij sommige vrouwen bij. Wellicht schrik je van jezelf, praat erover en dan zul je begrip en herkenning krijgen van vrouwen die ook in de overgang zitten of deze periode al achter zich hebben gelaten.

Wil je meer controle krijgen over je woede uitbarstingen? Lees dan mijn tips in het e-boek: Overwin je Overgang. Heb je iets aan dit artikel gehad? Laat een reactie achter en ik zal er persoonlijk op reageren.

button-4

Over de schrijver
PAS
Door

PAS

op 08 Oct 2016

Halo ik ben Nathalie ,ik heb van die opvliegers en het komt regelmatig weer heel heftig zonder er bij stil te staan. Ben bijna 43 jaar praten is zeer moeilijk voor mij, vind de worden niet en voel mij niet begrepen. Zit ik al in die overgang? Weet het niet goed. Ik ga zeker dat boek lezen om antwoorden te vinden. Want soms heb ik het zo moeilijk dat ik het niet meer zie zitten. Kan zoveel schade aanrichten. Doe de mensen pijn van wie ik hou. Geluk dat mijn vriend mij zo graag ziet, maar blijven vergeven gaat niet.

Reactie plaatsen