Wilskracht ontwikkelen tijdens de overgang

Wilskracht ontwikkelen tijdens de overgang

Tijdens de overgang speelt wilskracht een grote rol. Bij wilskracht gaat het over het vermogen om te doen wat het meest belangrijk voor je is. Je hebt soms te maken met moeilijkere perioden zoals de overgang. Je wilt bepaalde dingen doen, maar het kan soms ook teveel zijn. Het kan ook zo zijn dat je tijdens de overgang weinig kracht hebt en daardoor jezelf niet goed tot dingen kunt zetten. Daarom zijn er gelukkig andere mensen die je daarin kunnen helpen en dan kun je er voor zorgen dat je praat met anderen, zodat je weer meer wilskracht krijgt. Je wilt bijvoorbeeld iedere dag een stukje wandelen, zet je hier dan toe en zet er desnoods een beloning tegenover wanneer dat bij jou goed werkt.

Wanneer je jezelf iedere dag een doel gaat stellen kun je er voor de volle 100% voor gaan en het eerste wat je deze dag gaat doen is eens een lekker ontbijtje maken voor jezelf. Neem de tijd en de rust om te genieten. Rust voldoende uit en verzamel dan alle moed om je doel van vandaag te bereiken, boodschappen doen, een wandeling met de hond, het kan van alles zijn. Als je je doel maar gaat behalen. Het mooiste is het wanneer je het aan het begin van de dag kunt doen. Je gaat het dan niet uitstellen maar kunt je doel behalen en dan de rest van de dag genieten van wat je allemaal hebt bereikt. De wilskracht is er vaak wel, maar soms moet je even geholpen worden om je er toe te kunnen zetten. Daarom moet je met anderen praten die je kunnen helpen of je schraapt zelf alle moed bij elkaar en het gaat je lukken!

De overgang is een uitnodiging om balans te geven aan je leven. Download daarom het rapport Overgangshormonen in Balans gratis.

Inhoudsopgave:

Heb vertrouwen in jezelf

Leef door ook tijdens de overgang

Heb vertrouwen in jezelf

Het belangrijkste is, zeker tijdens de overgang, dat je vertrouwen hebt in jezelf. Wanneer jij van jezelf denkt en weet dat je het aan kunt, dan kan er niemand tussen komen. Je weet dat je het voorheen kon, dus nu ook. Je hoeft niet meer alles zo snel te kunnen als vroeger en je hoeft ook niet meer alles in een dag te doen. Het gaat er om dat je het wel nog gewoon doet en trots kunt zijn op jezelf, omdat je het weer bereikt hebt. Tijdens de overgang heb je dergelijke situaties vaak nodig, je wilt er voor zorgen dat je het kunt bereiken. Stel jezelf een doel per dag, als je dat hebt behaald kun je trots zijn en de rest van de dag genieten. Je krijgt hierdoor weer vertrouwen in jezelf en dan komt de wilskracht ook tijdens de overgang vanzelf weer terug.

Leef door ook tijdens de overgang

Het kan soms wat lastig zijn in de overgang. Je kunt je niet goed ergens toe zetten en je vraagt je af wat je moet doen de hele dag door. Het liefst blijf je de hele dag op bed liggen, maar er zijn ook andere dingen die gedaan moeten worden. Gelukkig kun je wilskracht krijgen door te werken aan het vertrouwen in jezelf en door met anderen in gesprek te gaan. Je leven gaat gewoon door en je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar daar heb je niets aan.

Zorg daarom dat je er wat aan gaat doen en geef jezelf kracht om het een en ander weer op te pakken. Je omgeving staat voor je klaar om je door de overgang heen te slepen, maar dan moet je er wel voor open staan en met ze praten! De overgang is misschien niet de leukste periode in je leven, maar deze hoort er wel bij. Straks, na deze fase, lach je erom dat je je toen zo druk hebt gemaakt. Het komt allemaal goed!

Heb je een gebrek aan wilskracht? Kijk dan eens naar dit programma: Overgangstransformatie.knop overgangstransformatie

Over de schrijver
Reactie plaatsen