Landelijke campagne tegen suiker van start

14 oktober, 2017 - Ria Kamelle - Overgang.info


Het Diabetes Fonds is een campagne gestart om de grote hoeveelheden van suiker terug te dringen


Momenteel zijn de peilen gericht op supermarkten. Er moet meer schapruimte komen voor suikervrij en suikerarm. Volgens het Diabetes Fonds is de gemiddelde hoeveelheid suiker in producten er niet minder op geworden. 

Inmiddels heeft de helft van Nederlanders overgewicht. Dit verhoogt de kans op diabetes type 2. Het aantal mensen met diabetes type 2, groeit met 1100 per dag. 


Ik sluit mij aan bij de visie van het Diabetes Fonds, aldus Ria Kamelle. Vrouwen van 45 jaar of ouder dienen extra goed op te letten.

"Vrouwen in de overgang kunnen een risicogroep zijn".

Het is heel normaal dat je tijdens de overgang een aantal kilo's bijkomt


Echter als je doorgaat met het eten van veel suikerrijke voeding dan kan het een probleem worden. Vrouwen in de overgang vormen in dat opzicht een risicogroep. De extra kilo's kunnen dan in enkele jaren fors toenemen, zonder dat je meer bent gaan eten. Veel wetenschappers menen dat het niet uitmaakt wat je eet, zolang je maar niet teveel eet. Alles valt te herleiden naar calorie├źn. Dat is natuurlijk onzin en de praktijk is natuurlijk anders. 

"Voeding heeft een effect op je hormoonhuishouding. Suiker laat je bloedsuikerspiegel stijgen, caloriee├źn niet". 

Niet alle voeding is hetzelfde. Een glas vruchtensap uit pak bevat soms evenveel suiker als een glas fris. Het probleem is dat deze verborgen suikers mensen in ontwetendheid laten.

Het is dus belangrijk om te weten wat je eet. Het lezen van een voedingstabel blijkt in de praktijk voor veel mensen niet makkelijk. 


Suiker voor je koffie of thee is niet het gevaar. Het gevaar zit in de verborgen suikers. 


Daarom heb ik een lijst gemaakt met de 10 belangrijkste verborgen suikers. Je kunt deze lijst gratis downloaden.


Klik hier om de lijst: 10 verborgen suikers te downloaden.