Innerlijke onrust tijdens de overgang

Als een vrouw in de overgang komt, dan kan er sprake zijn van innerlijke onrust. Een vrouw heeft ook dagelijks veel te doen: buitenshuis werken, de zorg voor het gezin, het huishouden, alles gaat gewoon door. Soms kan het echter teveel worden en wanneer dan ook nog eens de hormonen op gaan spelen dan kan het al snel wat teveel zijn. Dit kan zich uiten in innerlijke onrust en zeker tijdens de overgang kan dat het geval zijn. Rond de 30-40 jaar gaat de hormoonhuishouding veranderen en dan kan je lichaam ineens anders reageren. Heb je last van stress of is het een burn-out?

Tijdens de overgang kun je er snel last van hebben. Misschien kon je voor de overgang erg veel hebben en is het nu al snel teveel. Anderen hebben geen idee wat er met je aan de hand is, je reageert overal erg fel op en wordt om niets boos. Ze zullen je er na een tijdje op aanspreken en dan is het goed om dat eens serieus te nemen. Ga zelf eens na wat er gaande kan zijn en of dat het innerlijke onrust is die tijdens de overgang opspeelt. Het kan namelijk zijn dat je hier last van hebt en dat kan erg lastig zijn. In het begin wil je er misschien niet aan toegeven en denk je dat het gewoon even een bui of een periode is. Maar innerlijke onrust tijdens de overgang gaat niet altijd vanzelf over. Je hebt er zelf veel last van, ook ’s nachts, maar ook de omgeving merkt dit aan je.

De overgang is een uitnodiging om balans te geven aan je leven. Download daarom hier gratis het e-boek Overgangshormonen in Balans.

Inhoudsopgave:

Praten met anderen tegen je innerlijke onrust

Ben eerlijk tegenover jezelf en anderen

Praten met anderen tegen je innerlijke onrust

Als je innerlijk onrustig bent, kan het helpen om met anderen te praten. Hierdoor krijg je zicht op de situatie en leer je om er over te praten met anderen. Je kijkt wat er aan de hand is, hoe jij reageert, hoe anderen dit ervaren en dan zie je pas in dat je misschien wel erg snel boos reageert ook wanneer er niets aan de hand is. Het is belangrijk dat je met anderen praat over deze onrust en geef ook aan dat je in de overgang bent. Hierdoor begrijpen ze je vaak beter en weten ze ook dat het niet aan hen ligt dat je zo reageert.

Het zou kunnen zijn dat je ineens erg fel reageert op je beste vriend of vriendin, diegene kan daardoor van slag zijn en je hebt niets in de gaten. Door de hormonale schommelingen heb je geen idee wat het met anderen doet en dat kan vervelend zijn. Daarom is het beter dat je praat over de overgang, zodat anderen ook uiten wat zij aan jou merken en je dit ook ziet en er wat mee kunt doen.

Ben eerlijk tegenover jezelf en anderen

Je kunt het voor je houden dat je met de overgang te maken hebt, maar anderen kunnen al lang een vermoeden hebben wanneer je je anders gedraagt. Ben daarom eerlijk tegenover jezelf en anderen. Alle vrouwen krijgen er vroeg of laat mee te maken dus je hoeft je er niet voor te schamen. Het is juist goed dat je er over kunt praten en dit deelt met anderen. Het zou zomaar kunnen zijn dat zij nog tips voor je hebben om deze fase, de overgang, in je leven wat gemakkelijker door te komen.

Er zijn genoeg vrouwen die net als jij de innerlijke onrust ervaren en graag hun ervaringen met anderen willen delen. Zij kunnen vertellen hoe zij er mee om zijn gegaan en dat kan voor jou een steuntje in de rug zijn om er aan te werken en ook ervaringen met anderen te delen. Je staat er niet alleen voor, anderen staan voor je klaar, ook tijdens de overgang. Deel daarom je ervaringen en ben en blijf jezelf, wees eerlijk tegenover jezelf en anderen!

Heb je last van innerlijke onrust? Kijk dan eens naar het programma Overwin je Overgang met praktische tips. Heb je vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter en vergeet niet dit bericht te delen met anderen.